Divat.net

Élj stílusosan

Trend

Közeleg a Sziget!

Már csak két hét van a Sziget Fesztiválig – igen, nézd csak meg a naptárad, ugye, hogy hihetetlen? Az augusztus 5 és 12 között megrendezett fesztivál előtt majdnem egy hónappal Budapestre érkezett a Sziget Eye, amely másfél hónapon keresztül utaztatta körbe-körbe Budapest turistáit és a helyieket. Láttunk megannyi képet az interneten, amin a sífelvonó szerű kabinokban csodálkozva ámultak az emberek vagy a magasságtól rettegve inkább szemüket becsukva rótták a köröket. Ha lemaradtatok erről az élményről vagy éppen megint át szeretnétek élni egy másik helyszínen, akkor a Szigeten kipróbálhatjátok, hiszen egy hétre áttelepül az óriáskerék.

Az idei Sziget nevéhez kapcsolódik a ‘Fesztiválköztársaság’ – szlogen is, ami még látványosabb és hihetetlen sokszínű programokat takar. A szervezők idén nemcsak szuper koncertekkel kecsegtetnek, hanem még nagyobb és elképesztőbb programokat kínálnak a kilátogatóknak. Megszokhattuk már, hogy a Szigeten el tudunk veszni egy cirkuszi forgatagban gólyalábasok és tűznyelők között, de egy labirintusban is kalandozhatunk kedvünkre. Idén a nulladik napon a Quimby zenekar Csodaországba visz el minket. Hogy ez pontosan mit takar, azt jól érzékelteti a koncert előtti Kultúrvurstli, melyben számtalan érdekes, izgalmas, eredeti dolog történik – cirkusz, akrobatika, látványszínház, irodalom, akusztikus koncert, bábszínház, világzene, táncház és világzene, vetítés, tánc, slam poetry – s megannyi más. Énekkórusok, gyerekprogramok, cirkuszi akrobaták, tűzzsonglőrök, utcaszínház, flamingó-krokett a Vörös Királynővel és az ország legnagyobb teázására is sor kerül.

Persze a nulladik nap zárásaként – vagy pont kezdeteként – este egy óriási Quimby koncertet is megtekinthet a fesztiválozó közönség. Gyertek el, ha nem találnátok oda – amit nem hiszünk – , akkor kövessétek a fehér nyuszit!

 

Recommended