Divat.net

Élj stílusosan

Trend

Design újragondolva

Az Mlamp-et 2009 őszén alapította Popovits-Fatér Mária. Az azóta eltelt években viharos gyorsasággal fejlődött a vállalkozás, ami részben a nagy hazai és nemzetközi érdeklődésnek köszönhető, de főleg egyedi kialakítású, olvasó-, asztali- és állólámpáinak, csillárjainak.

A múltban nagy becsben tartott kannák, tálak, tányérok és csészék más értelmet nyernek, új életet kapnak, és az átgondolt terméktervezés által csökkennek az egy adott termék teljes életciklusa alatt fellépő negatív környezeti hatások is. A többnyire porcelán és üveg alapanyagoknak köszönhetően megismételhetetlen használati tárgyak születnek, így készült már lámpa termoszból, gumicsizmából, de háztartási kekszből is. Az Mlamp izgalmas alternatívát kínál a megszokott tucat-termékekkel szemben. A magas fokú esztétikai elvárások mellett minden darab profi technikával, egyedi lámpaernyővel készül, és díszítő szerepén túl természetesen használati tárgyként is tökéletesen funkcionál.

Az Mlamp idén főként az új termékek fejlesztésére és az innovációra koncentrált; a termékskála egyedi re-design porcelán étkészletekkel, üveg étel-búrákkal, sajtharangokkal, egyedi tervezésű textiltermékekkel bővült. A most elindult webshopon természetesen a főszerep továbbra is a lámpáké, de az Mlamp-től megszokott egyedi asztali-, olvasó- és állólámpák, függőlámpák, falikarok teljes aktuális kínálata mellett az új termékek is megvásárolhatóak a webáruházban, illetve a most bemutatott, új kollekcióban is helyet kaptak az új termékek.

A különféle csipkék felhasználása szinte már az Mlamp egyik védjegyének tekinthető. Számos egyedi lámpaernyő készült már csipkeborítással, csipkeminta alkalmazásával. Jelen kollekció minden egyes darabjára – kezdve a lámpákról, a re-design díszpárnán keresztül egészen a csipkével díszített üvegtálcáig – a csipke könnyedsége, légiessége jellemző.

„A csipke több szempontból is rímel az Mlamp munkásságára, régi idők eleganciája, közelmúlt eltúlzott giccse, nagy napok hangsúlyos kiegészítője – mind, mind egyben. Ezeket a hangulatokat, eseményeket, érzéseket használjuk fel a munkánk során magunk is, és alkotunk megismételhetetlen darabokat” – mondta Popovits-Fatér Mária, az Mlamp vezető designere. „Nagyon régóta tervezzük a webshop elkészítését, és nagyon sokat dolgoztunk rajta az elmúlt hónapokban. Elindulása ismét egy rendkívül fontos mérföldkő az Mlamp történetében, hiszen így végleg megszűnnek az országhatárok, és a budapesti showroom teljes kínálata már globálisan elérhető.”

Recommended