Divat.net

Élj stílusosan

Shopping

Stílusos órák

Minden egy stílusos férfi álmával kezdődött. Az ukrán származású Bernard Gant 1914-ben érkezett New Yorkba, és elhatározta, hogy megcsinálja a maga szerencséjét. A kaland New York városának ruhaipari negyedében indult, majd később üzleti partnerével ingeket kezdett gyártani. A különleges minőséget minden ingen egy „G” betű szimbolizálta. A XX. század második felére a ruhaipar elismert márkájává váló GANT az aktuális ruhadivathoz illő órákat és egyéb kiegészítőket dobott a piacra. Természetesen az órák is, mint a ruhák, magas minőségi elvárásoknak tesznek eleget. Az amerikai lezserséget és az európai eleganciát egyesítve kínálnak prémium minőséget.

A GANT legújabb órakollekciójával visszatér gyökereihez New Englandbe, Amerika keleti partjára. Otthonunk Cape Cod tengerparti házaitól a Yale egyetemi épületeiig terjed. Itt született ugyanis az a kényelmes, mégis elegáns viselet, amelyet ma már világszerte úgy ismernek: amerikai sportruházat. Órakollekciónk ezúttal arra a filozófiára épül, mely szerint: „Ha tudod honnan jöttél, azt is könnyű eldönteni, hogy merre tartasz”.

Órák és inspiráció.

A GANT Time analóg óráinak új kollekciójában az időtálló formatervezés és a csúcsminőség a legfontosabb jellemzők. A kínálat az új, rendkívül erős anyagokból készült sportos daraboktól az olyan elegáns acélmodellekig terjed, amelyek szíja kézzel varrott olasz bőrből készült. Egyes modellek megjelenését az 1950-es évek, azaz az óratervezés egyik aranykora ihlette, amikor a GANT is megalkotta egyedi stílusát a keleti part egyetemi kampuszain.

Ez a korszak kiemelt szerepet tölt be a GANT örökségében, így éppolyan természetes lépés volt, hogy ebből a korból merítsünk ihletet, mint az, hogy modern, precíziós műszaki megoldásokat alkalmazzunk. Erre a filozófiára a jövőben is építkezhetünk, hiszen ha tudod honnan jöttél, akkor azt is könnyű eldönteni, hogy merre tartasz.

Az alábbiakban röviden bemutatjuk az új szezon kollekciójának néhány kiemelkedő darabját.

Hudson
Tisztelgés az egyedülálló vintage formatervezés előtt. Tökéletesre polírozott kézzel készült rozsdaálló acél tok. Csúcsminőségű kvarc szerkezet, hosszú élettartam és pontosság. Laboratóriumban tesztelt, karcálló kristályüveg. Diszkrét, különálló dátumkijelző és naptár. Kézzel varrott szíj krokodilmintás olasz bőrből. 10 ATM nyomásig vízálló.

Seabrook
A klasszikus szárazföldi és vízi sportóra. Erős rozsdaálló acélból készült. Csúcsminőségű kvarc szerkezet, meghosszabbított élettartam és időtálló pontosság. Dátumkijelző és laboratóriumban tesztelt, karcálló kristályüveg. Valódi profi búvárlünetta biztosítja a pontos időmérést a mélytengeri merüléseknél is.

Franklin
Klasszikus darab, két elem összeolvadásából. Elegáns retró design és modern precizitás. Erős, tökéletesen polírozott rozsdaálló acél, kézzel gyártott tok. Ívelt számlap, a régi gyártási hagyományokat idéző gravírozott indexekkel. Laboratóriumban tesztelt, karcálló kristályüveg és diszkrét dátumkijelző. Kétféle szíjjal kapható: kézzel varrott, krokodilmintás olasz bőrből, illetve rozsdaálló acél csatszemekből. 5 ATM nyomásig vízálló.

Floral Park és Lyndon
Sportos lelküket tekintve tökéletes ikrek, de micsoda különbség figyelhető meg a formatervezésben! Míg a Floral Parkot karcálló kerámia anyagból készült szíja, a Lyndon számlapját csillogó kristályok és az ehhez illő gumiszíj teszik különlegessé. A gyöngyházból készült számlap, a karcálló kerámiatok, a csúcsminőségű kvarc szerkezet és a laboratóriumban tesztelt kristályüveg ugyanakkor közös a két modellben.

Recommended