Divat.net

Élj stílusosan

Púder

Nyári szépségápolás

Nyáron hajlamosak vagyunk megfeledkezni a szépségápolásról, nem tűnik olyan jó mókának 40 fokban az arcunkon pakolással ücsörögni és közben a Szex és New York harmadik évadát megnézni huszadjára. Sokkal jobb móka kinn lenni a szabadban, a Napon süttetni magunkat vagy éjszakába menően bulizni. A szépségápolás valahogy mindig háttérbe szorul, most azonban tippeket adunk, hogyan tegyetek meg mindent bőrötökért.

Bár nem a hideg csípi ilyenkor, rengeteg környezeti hatás éri. A melegben izzadunk,  verítéket termelünk, aminek sótartalma könnyen kicsípheti bőrünket. A nedves bőrre sokkal jobban tapad a kosz, a por – ami egy hónap esőzés nélküli időszakban sokkal több – és a pollenek is mélyen bele ülhetnek pólusainkba.

Napközben jó, ha van nálunk valamilyen arc letörlő kendő, de figyeljünk arra, hogy arcbőrünknek megfelelőt használjunk mindig, mert fennáll a veszélye annak, hogy bőrünk allergiás reakcióval válaszol. A legbiztosabb módszer, ha vizes arcpermettel fújjuk be a bőrünket és letöröljük egy tiszta ronggyal, ha lemosni nem tudjuk. Erre ajánljuk a Vichy eau Thermale nevű arcpermetét, ami ajánlott olyan nők és férfiak számára, akik nyugtatni és frissíteni szeretnék a bőrüket, bőrtípusuktól függetlenül. Érzékeny bőrre is ajánlott. Emellett ritka és értékes ásványokban gazdag, ami még jobban nyugtatja bőrünket.

Nagyon szeretjük a natúr kozmetikumokat, azokat, amelyek valóban csakis natúr alapanyagokat használnak, bio dolgokat, természetes alapanyagokat. Idei felfedezésünk a Mannaszappan, ami nevével ellentétben nem csak szappanokat kínál, hanem fürdőgolyókat, samponokat és egzotikus vajakat is. Most utóbbiakról szeretnénk beszélni. Kipróbáltuk a shea testvajat – ami finomítatlan shea vaj megvéd a hidegtől, széltől, túlzott melegtől, és mindenféle időjárási viszontagságtól, aminek a bőröd ki van téve. A shea vaj ezen kívül stimulálja és aktivizálja a bőrsejteket, gyorsítja a regenerálódást, és fiatalítja is a bőrt. Másik kedvencünk Tőlük az organikus szűz kókuszolaj, amivel leégett bőrünket kezeltük és csodát tett.

Mindenképpen szerencsés, ha napközben is üde illatunk van, ami közérzetünket is javítja és mindeközben frissít. Ám ebben a melegben nem ajánlatos túl erős parfümöt használni, mert könnyen kicsípheti a bőrünket. Az AVON minden évben meglep minket egy különleges testpermetet, most nyárra Naturals liliom és gardénia illatút jelentette meg, ami egy könnyed illat a fülledt nyári estékre is.

Recommended