Divat.net

Élj stílusosan

Púder

Közeleg a tél,készítsd fel a bőröd!

Hidegebb időben, a tél közeledtével még azok is küzdenek a bőrszárazság kellemetlen tüneteivel, akiknek alapvetően nem száraz a bőrük. Ennek számos oka lehet, de szerencsére legalább ugyanennyi lehetőségünk van arra is, hogy megoldást találjunk a problémára. Íme néhány apróság, melyek segítségével akár búcsút inthetünk a feszülő, repedező bőrnek!

Adottságok, szokások és megoldások…

A szél, a hideg, a központi fűtés, és az alacsony páratartalom mind-mind száríthatja a bőrt. Az évszakok váltakozásán nem tudunk változtatni, de közveztlen környezetünkön igen!
•    Biztosíts megfelelő páratartalmat az otthonodban (30-50%). Nem kell mindjárt a legmodernebb párásító berendezést beszerezned, elég ha egy tálkában vizet teszel a radiátorra!

Vannak olyan szokásaink is, amik nagyban hozzájárulhatnak a bőr kiszáradásához: a gyakori, hosszú és túlságosan forró kádfürdők, a túlzott szappan használat, a stressz és bizonyos étkezési szokások is okozhatnak bőrszárazságot. Éppen ezért érdemes egy kicsit odafigyelni ezekre is.
•    Zuhanyozz langyos vízzel (32°C), és ha nem akarsz lemondani a lazító fürdőzésről, ne felejts el fürdőolajat, vagy olaj tartalmú fürdőterméket tenni a vízbe!

•    Egy kávé, egy pohár víz! A kávé tipikusan olyan élvezet, amiről nem szívesen mondunk le, de talán nem is kell! A kávé vizet von el a szervezettől, ezért érdemes példát venni az olaszokról, akik minden egyes csésze kávé után egy pohár vizet is megisznak!
•    Kerüld az erős fűszereket (bors, chili, gyömbér), melyek irritálhatják a bőrt, és a sót, mely rengeteg vizet von el a szervezettől. Helyettük használj inkább zöldfűszereket!
•    Aludj sokat, hiszen a bőr éjjel regenerálódik!
•    Sportolj, vagy szaunázz rendszeresen! Mindkettő kiváló stresszoldó, ráadásul az izzadás edzi a bőrt: kevésbé lesz kiszáradásra hajlamos, és javul a vérellátása is.

Nem csak a vizet kell pótolni!

A kellemetlen feszülő érzet a bőrszárazság tipikus jele. Ezek mellett, attól függően, hogy mennyire vészes a helyzet, akár meg is repedezik, kipirosodik, vagy hámlik a bőr, ami viszont már nem csak kellemetlen, de látványos is lehet. Amikor a hőmérséklet leesik, bőrünk zsírtermelése nagy mértékben csökken. A rendkívül száraz bőr ezért általában nem csak víz-, hanem zsírhiányos is, és a nedvesség pótlása csak átmenetileg jelent megoldást. Általában azok a bőrszárazság elleni termékek a leghatékonyabbak, melyek a bőr védő zsírrétegét is helyreállítják. A lipidek ugyanis egy védő filmréteget képeznek, amely magába zárja a nedvességet, így segíti a bőr természetes vízháztartását.

Válassz megfelelő bőrápoló termékeket!

A hűvösebb időszakban válassz gazdagabb krémet! Lehetőleg olyat, ami nem csak hidratál, hanem pótolja a bőr védő lipidrétegét is, és támogatja annak saját védelmi rendszerét, valamint az optimális vízháztartás helyreállítását. A NIVEA Repair&Care testápoló és kézápoló krém ideális választás lehet, hiszen a formulában lévő Hydra IQ segíti a bőr természetes hidratáló folyamatait, a dexpanthenol pedig bent tartja az értékes nedvességet a bőrben, miközben erősíti a bőr saját védelmi rendszerét is, így akár 48 órán át élvezheted bőröd bársonyos tapintását!

Recommended