Divat.net

Élj stílusosan

Programajánló

Mozizzatok sztárokkal!

Az elmúlt pár évben már hagyománnyá vált, hogy ősszel eljönnek azok a napok, amikor mindenki a mozikra és a premier filmekre figyel. Idén sem lesz ez másként, hiszen újra elindul a mozi ünnep, a Cinema City harmadik alkalommal rendezi meg minden fővárosi és vidéki mozijában négynapos eseménysorozatát, a Cinema City FilmÜnnepet, melynek programjai tegnap kezdődnek és a mozi kedvelők találkozhatnak kedvenceikkel, a film sztárokkal is.

Több budapesti moziban ismert magyar színészek, zenészek és televíziós hírességek kezelték a nézők jegyeit, így Fesztbaum Béla, Gesztesi Károly és fia, Gesztesi Máté, Gangsta Zolee, Majka, a Punnany Massif frontembere, Felcser Máté, Abaházi Csaba, Garami Gábor, Pálos Hanna, Harsányi Levente, Hozleiter Fanny Mosolyka, Varga Viktor és Szabó Simon várta a mozitermek bejáratánál a filmek szerelmeseit. Kovács Gellért filmszerész a Holtodiglan című mozi után tartott Dr. Nagy Tibor pszichoanalitikussal filmklub beszélgetést, Szabó Simon a Gibraltár című produkció premier előtti vetítése után kérdezte a közönséget.

abahazi_garami_3

A sajtótájékoztatón Szabó Simon elmondta, hogy miért vállalta el a Cinema City FilmÜnnep promotálását. „Végre egy olyan reklám, amihez van közöm. Ez egy nagyon várt felkérés, és igazán örülök, hogy együttműködhetek azzal a platformmal, ahová a filmek igazából készülnek. Fontos a FilmÜnnep üzenete, mert a mostani elektronikai forradalomban nagyon fontos, hogy ne vesszen el a mozi szerepe. A filmeket nem laptopra, tabletre vagy televízióra készítik. A film szentélye a mozi, ahová tervezték. A vászon. Ebben a pár napban a mozikat ünnepeljük és a filmeket, amelyek örökké élnek.”

szabo_simon_7408_mk[1]

Pénteken is folytatódnak a FilmÜnnep programjai. Többek között Mérai Kata, Kiss Ramóna, Ada, Radics Gigi, Réz András, Simon Kornél, Kustánczi Lia és Sherer Péter várják a mozizni vágyókat a jegykezelő pultoknál, Kovács Gellért A védelmező című alkotás főszereplőjének, Denzel Washington szinkronhangjával, Kálid Artúrral és Nikodém Zsigmond szinkronrendezővel beszélget, Réz András pedig a Srácok című filmről tart majd filmklubot. Az Yves Saint Laurent film kapcsán Lilu faggatja majd Schiffer Miklós stílustanácsadót a divatlegenda életéről és munkásságáról, Dudás Viktor a T.S. Spivet különös utazása című produkció kapcsán beszélget majd a közönséggel.

Szombaton Kulka Jánossal, Árpa Attilával, Hiennel, Mészáros Bélával és Cseh László olimpikonnal találkozhatnak a nézők a mozik bejáratánál. Az élet ízei című film kapcsán Jókuti András tart filmklub beszélgetést a tradícióról és a megújulásról a gasztronómiában. Premier előtt tekinthetik meg a mozizni vágyók a Doboztrollokat, melynek vetítése után Kovács Gellért filmszerész beszélget majd az animációs alkotás szinkronhangjaival. Csákvári Géza újságíró és filmkritikus a Viktória, a zürichi expressz című alkotás főhősnőjével, Farkas Franciskával beszélget majd a film vetítése után.

majka_3

A Cinema City FilmÜnnep zárásaként vasárnap Csőre Gábor, Tolvaj Reni, Kállay-Saunders András, Fluor Tomi, Kovács Áron, Nyári Dia, Nagy Alexandra, Havasi Balázs váltják majd egymást a jegykezelő pultoknál. A Séf című film kapcsán rendhagyó ételkóstolóval készül Szatmári Ferenc, akit Jókuti András kérdez majd. A Van valami furcsa és megmagyarázhatatlan című produkció premier előtti vetítése kapcsán Kovács Gellért a film szereplőivel beszélget majd.

Recommended