Divat.net

Élj stílusosan

Kifutó

Kirobbanó formában a Je Suis Belle

A Je Suis Belle új kisfilmje első alkalommal a Design Hét keretében megrendezett TILA kiállításon kerül bemutatásra. Benczúr Emese közreműködésével, illetve főszereplésével, és Horváth Viktor rendezésében megvalósult „Get Far” című videó a Finnagora támogatásával jöhetett létre.

Benczúr Emese nemcsak a JSB egyik legkedveltebb alkotója, de világszinten is az egyik legelismertebb magyar kortárs képzőművész. Installációit, amelyek szövegalapú, sokszor ironikus és elgondolkoztató üzeneteit hordozzák, változatos méretekben és technikákkal alkotja meg.

Emese okos alkotásai megragadó esztétikájukkal régóta a JSB kedvencei közé tartoznak, a kisfilm pedig végre megteremtette az alkalmat a kollaborációra. Korábbi munkái, illetve ezek aktualizált változatai nyújtják a videó cselekményének keretét; az egymást követő rövid jelentekben feltűnő alkotásokon jelennek meg a szavak, amelyek végül értelmes egészet alkotva üzenetté állnak össze. Emese főszereplőként végigjárja a mondatot és interakcióba lép az alkotásokkal. Az utolsó jelenetben megjelenő, a videó címét adó GET FAR felirat maga a kiállításon is szereplő munka, amelyet Benczúr Emese színes kézi ventillátorokból és tekergőző huzalokból állított össze. A kisfilmet Horváth Viktor karakteres képi világa és szórakoztató látásmódja teszi teljessé megidézve azt a könnyed szellemességet, amely a Je Suis Belle márka sajátja.

https://www.youtube.com/watch?v=Vaue7dNXOIU

Recommended