Divat.net

Élj stílusosan

Kifutó

KELE Clothing – 2013-2014 ősz/tél

Modernitás, természet és tradíció

Három sikeres szezont követően a KELE Clothing Berlinben és Párizsban mutatta be legújabb, 2013-2014-es őszi/téli kollekcióját

A női és férfi ruhákat egyaránt felvonultató kollekció leghangsúlyosabb inspirációja a természet és az erdő szeretete volt. Az egyszerű, de változatos anyagok, a fák és növények színvilága, az élettel teli vadvilág, valamint az ebben a környezetben élő emberek tradíciói mind visszaköszönnek a kollekció darabjain.

A tervezés során Kele Ildikó régi erdész, vadász és favágó öltözékekből merített ihletet. A kollekció különlegessége, hogy az erdő állatai egyedi tervezésű, nyomott motívumokon jelennek meg a zakókon, ingeken és nadrágokon egyaránt. A tervező a kockás ingeknél és tunikáknál a színek és a minták szokatlan, meghökkentő csoportosítását vette alapul, disszonáns osztásokban találta meg a harmóniát. Ezek a rejtett, színes részletek bontják meg a gyapjú-kasmír kabátok komolyságát. A kötött termékek között találunk különleges formaalakítású, puha és vastag gyapjúpulóvereket, tweed-szerű Jacquard mintákat, valamint finom áttört felületeket is.

A márka 2013. január 15. és 17. között a berlini SEEK kiállításon, majd január 19-től a párizsi Who’s Next divatvásáron mutatta be új termékeit. A vásárokon rengeteg érdeklődő látogatott el a KELE standjához. Különösen nagy érdeklődés mutatkozott a Távol-Keletről és Ausztráliából, de számos német, francia, dán, angol, olasz buyer is kifejezte elismerését a kollekcióval és a márkával kapcsolatban, így remélhetőleg a jövőben, további országokban is elérhető lesz a KELE Clothing.

A márkáról röviden

A KELE Clothing egy 2011-ben alapított friss és feltörekvő magyar streetwear márka, melynek tervezője, Kele Ildikó egyszerű irányelveket fogalmazott meg: egyensúlyt találni az újdonság, a tradicionális elemek, a természetesség és a városi viselet között, valamint letisztultságot, egyszerűséget és praktikus viseletet kínálni, mellőzve a felesleges elemeket.

A KELE alapelve, hogy a természet a maga egyszerűségében gyönyörű, de visszafogott, melyet iránytűként használva alkotja meg Ildikó ruháinak játékos és harmonikus világát. A végeredmény átgondolt és messziről is felismerhető ruhákban ölt testet, melyek nemcsak stílusosak, de jó érzéssel is töltik el viselőjüket. A márka elsősorban az olyan fiatalokat próbálja megcélozni, akik különösen érzékenyek a minőségre és a kényelemre, kedvelik az élénk, vidám színeket és szeretnek kitűnni a tömegből.

Recommended