Divat.net

Élj stílusosan

Kifutó

Idén nyáron visszatér az 50-es évek divatja

Idén nyáron a legdivatosabb szoknyahossz a midi lesz, a derék újra középpontba kerül, a virágmintákkal pedig ideje mindenkinek megbarátkoznia. A retro-irányzatoktól tobzódó 2014-es nyári trendek között Tus-Dzsurbán Ágnes, a MOM Park vezető stylistja  tart eligazítást.

Nő a szoknyák hossza
Évekig az egyre rövidebb szoknyák uralkodtak, most azonban a térd alá érők veszik át a hatalmat. Az idei nyár legdivatosabb hossza kétségkívül a midi lesz, de pliszírozott maxiszoknyát is egyre többen viselnek majd.

A retro a fő csapásirány
Az 50-es évek Amerikája mind stílusban, mind mintákban megelevenedik majd a nyári sikerdarabokon, a derék pedig újra középpontba kerül. A nőiességet hangsúlyozva az egyenes vagy rakott ruhák legtöbbje derékvonalon lesz elvágva.

Ruhák minden mennyiségben
Hosszú, rövid, klasszikus vagy extrém – idén nyáron is az egyberuháké lesz a főszerep. Az extravagánstól, az egyszerű fesztiváldarabig mindent bátran viselhetünk. A lényeg csupán annyi, hogy figyeljünk a kiegészítőkre, amelyekkel könnyedén ellensúlyozhatjuk vagy akár feldobhatjuk kedvenceinket.

Teret hódítanak a virágminták
A már tavasszal is népszerű virágminták, a legmelegebb évszakra teljesen eluralkodnak öltözetünkön. A 7/8  és capri hosszúságú nadrágokat, szoknyákat díszítő motívumokkal szemben sokaknak ellenérzése támad, a stylist szerint azonban a fazonok sokaságában mindenki megtalálja azt, ami leginkább illik hozzá.

Koptatott farmer és perforált dzsekik
Vannak darabok, amelyek a hűvösebb nyári napokat is feldobják. Ilyen például egy koptatott, díszített farmer, és egy könnyű perforált bőrdzseki, ami szabása és színe miatt, minden szetthez tökéletesen illik.

Recommended