Divat.net

Élj stílusosan

Kifutó

Egy megdöbbentő változás

Már Magyarországon is egyre elfogadottabbak a Plus Size modellek, akiknek mérete nem az átlagos 90/60/90 tengelyen mozog. Ilyen lány volt Crystal Renn is, aki megdöbbentő változáson ment keresztül. Hogyan lett a normál modellből Plus Size majd anorexiás modell? Kiderítjük!

Crystal karrierjét is úgy kezdte, mint a legtöbb “normál súlyban” levő lány. Különleges arca miatt szeretett volna modellkedni, ám a modellügynökségek sorra küldték el és arra kérték,fogyja le a meglévő súlya harmadát, megteremtve ezzel benne a tökéletes önutálatot és önbizalomhiányt. 14 éves volt, amikor felfedezték és ügynöke nyomására engedett a kérésnek és lefogyott. Súlyos anorexiával küzdött, amiről később könyvet is írt ‘Éhség’ címmel. ‘A Vogue címlapjára szerettem volna kerülni és ott nincsenek normál méretű lányok’ magyarázta evészavarát és azt a korszakot.

Mivel nem kapott átütő munkákat és elege lett az éhezésből, visszahízott normál súlyára és Plus Size modellként kezdett el dolgozni. 2005-ben fedezte fel Jean Paul Gaultier és hamar az egyik legkeresettebb modell lett a plus size-ok között. Kifutón is rengeteget dolgozott és több magazin címlapján és divat anyagaiban szerepelt.

Crystal vágya hamar teljesült, hiszen a Plus Size láz végigsöpört a Világon és bekerült a Vogue magazinba egy evős-ivós divat anyag formájában. A zseniális képeknek köszönhetően hamar felfedezték a lányt és egyre több helyre kérték fel modellnek. Azonban Crystalnak ez nem volt elég. Elmondása szerint bulimiás lett és az evészavara miatt elkezdett jógázni, hogy tovább folytathassa modell karrierjét. Elkezdett fogyni és valamiért megint átesett a ló túloldalára. Olyan nagyon lefogyott, hogy megint anorexiával kezdték gyanúsítani, ekkor azonban már az egész divatszakma tudott a furcsa lányról és megdöbbentő változásáról. Utólag azt nyilatkozta, hogy elege volt abból, hogy bekategorizálják és végre normál modellként szeretett volna dolgozni.

Ez olyan jól sikerült, hogy a megdöbbentő változás után több cég felkérte fotózásra és hamar újra vezető magazinok divatanyagaiban szerepelt. Olyan nevek dolgoztak Vele együtt, mint a Chanel, Dolce & Gabana, Jimmy Choo és Mango, és szerepelt a Vogue, Elle, Harper’s Bazaar és a Glamour Magazin címlapján.
Sok kritika éri a vezető modellt pro és kontra. Az azonban biztos, hogy mind Plus Size modellként, mint normál modellként tökéletesen dolgozik és korunk egyik meghatározó szereplője a divat világában.

Recommended