Divat.net

Élj stílusosan

Kifutó

Dora Tomcsanyi már a tavaszra készül!

Mind emlékszünk gyerekkorunkból azokra a szünidei délutánokra mikor reggeltől estig tekeregtünk a környékbeli gyerekekkel, vagy tetőtől talpig összekentük magunkat míg a beszáradt vízfestékeinkből igyekeztünk valamilyen remekművet alkotni a nagymama vitrinjébe. Nem sürgetett semmilyen halaszthatatlan feladat, semmilyen életbevágóan fontos elintéznivaló. Bárki szívesen emlékszik vissza gyerekkora ezen felhőtlenül szabad pillanataira, mint ahogy tette azt Dora Tomcsanyi is 2013-as tavasz-nyári kollekciójának tervezésekor.

A Dora Tomcsanyi kollekcióban visszaköszönnek olyan, a tervező szívének kedves színek, mint az égszínkék, a korall vagy a púder. A selyemruhákra ezúttal saját kezűleg festett pasztelles árnyalatú akvarell kollázsok kerültek mintaként; míg egy külön szekciót alkotva a kollekción belül felbukkan a farmer egyszerre három árnyalata – fakó azúr, indigó és éj kék – melyek kontrasztja a patchwork-szerű szabások révén egyaránt hat sportosan lezsernek ugyanakkor geometrikusan megszerkesztettnek.

Szabásvonalakban is a szabadság és a játékos kényelem jellemzi a tavasz-nyári darabokat. A szellős tunikák, ingruhák és háremnadrágok egészen felnagyított, alaktalanná alakított bő sziluettjei a viselő minden mozdulatával új alakot öltenek. Míg a légies redők ellensúlyozásaként visszatérnek a határozott hát és ujjkivágások és az előző tavasz-nyári szezon kerekded gallérjai is.

A kollekció mind szín-, mind formavilágában megidézi azt a jólesően felhőtlen vidámságot, ami óhatatlanul is kellemes emlékeket ébreszt, a fiatalság gondatlan érzését kelti. Az egyszerűen lágy sziluettek és a pasztelles színkombinációk összhangjában jól kombinálható, praktikus, és f inoman nőies darabok születtek a tavasz-nyári szezonra, melyek magukon viselik a Tomcsányi Dóri ruhák lassan ismertetőjegyévé váló optimista őszinteséget és fiatalos eleganciát. A kollekció darabjai itthon és világszerte egyre több helyen elérhetők.

Recommended