Divat.net

Élj stílusosan

Kifutó

A botránymentes cikk a Szépségkirálynőről

Előjáróban szeretnénk elmondani, hogy nem szoktunk szépségversenyekről hírt adni, de két olyan szakember is dolgozott a versenyen, akiket mindenképpen szerettünk volna megszólaltatni. A szépségkirálynő kapcsán Borzi Vivien divatfotós és Sütő Enikő modell nyilatkozott nekünk a szépségversenyek világáról, a belső kisugárzásról és arról, látnak-e esélyt a lányok további karrierjére.

divat.NET: A szépségversenyre jelentkező lányokat nem minden esetben nevezhetjük modellnek. Milyenek a mostani versenyre jelentkező lányok?

Borzi Vivien: Igen, itt modell és modell közt is tegyünk különbséget! A kifutó modellek és a fashion modellek egy más kategória, ezek a lányok pedig inkább a szépségükkel hódítanak, tehát inkább beauty modellek. Az eddigi szakmai tapasztalatom alapján inkább beauty fotósnak tartom magam, mint fashion fotósnak. Elég könnyen azonosulni tudtam az Ő karakterükkel, nem volt bonyolult számomra egyik lány fotózása sem. Ennek ellenére úgy gondolom, hogy van olyan, aki az életben sokkal szebb, mint a képeken és van olyan lány is, akiről mikor megláttam a képeket a kijelzőmön azt mondtam, hogy nem hiszem el, hogy ez a lány ilyen jól néz ki fotón. Ez egyébként egy teljesen természetes dolog. Alapvetően elégedett vagyok azzal, ahogy kiálltak és megmutatták magukat. Amit még fontosnak tartok, hogy saját csapatommal tudtam dolgozni, Dominique Roberts sminkmesterrel és Haller János fodrásszal. A magabiztosságunkban és a határozottságunkban jelenik meg a legjobban az, hogy együtt dolgozunk, ismerjük a másik minden egyes rezdülését, ez egy óriási segítség volt mindannyiunk számára.

divat.NET: Számodra mitől szép egy lány?

Borzi Vivien: Teljesen új gondolataim támadtak a szépségkirálynő kapcsán, mert azt vettem magamon észre, hogy a belső tulajdonságok ugyanannyira fontosak egy szépségkirálynő választásnál, mint a külsők. Ez nem csak egy szépségverseny én azt gondolom, itt a kisugárzás, a báj, a viselkedés amikkel ki kell tűnni a többiek közül. Nagyon fontosnak tartom, hogy a belső tulajdonságai is szépek legyenek, merthogy itt a Világversenyen majd ugyanúgy ezt is nézik. Nem az az elsődleges, hogy Ő legyen a Világ legszebb lánya, hanem a kisugárzása, van Benne valami plusz. Tudom, hogy ki az az öt lány, aki esélyes, mert megvan Bennük az alázatosság, alázatosan szépek, megbízhatóak, kedvesek, tisztelettudóak, szépen beszélnek, mindenki Rájuk figyel, ha valahova megérkeznek.

divat.NET: El tudod képzelni, hogy valamelyik lánnyal a későbbiekben együtt dolgozz?

Borzi Vivien: Vannak olyan lányok, akiknél azt gondolom, hogy olyan arckarakterrel rendelkeznek, hogy a későbbiekben a modell szakma felfigyel Rájuk. Van egy-két lány, akinek a modellügynökségek nagyon fognak örülni, mert olyan arcuk van, amit a későbbiekben majd megtanulják használni, megtanul vele úgy pózolni, hogy az 100%-ban eladható legyen. És sokszor fogjuk még Őt látni.

Sütő Enikő: Nagyon érdekes, mert minden lánynak azt mondtam, hogy találják ki, hogy mi a legjellemzőbb pozitívum, amire fókuszáltok és ezt tartsátok meg magatoknak. Sok mindenre oda kell figyelniük verseny és fotózás közben. Például meg kell tartaniuk a mosolyukat, nem vibrálhat a tekintetük és nem akadhat össze a lábuk, nem remeghet a szájuk széle, amikor megkapják a koronát. A legfontosabb természetesen az, hogy meggyőzzék a közönséget arról, hogy Ők nem csak szépek, hanem szimpatikusak is. Hogy kinek ki szép…ízlésről nem érdemes vitázni. Szerintem lehet áttörés ebben is és el tudom képzelni, hogy például unalmassá válik a megszokott és hoz valaki egy olyan újszerű vibrációt, amire rákapcsolódnak a nézők és a zsűri is. Ami egészen biztos, hogy az elegancia, a méltóság és a báj, a magabiztosság nagyon fontos és ezeknek a tulajdonságoknak az egyvelege hoz ki valami olyat, ami nyer. Ezt próbáltam Nekik kommunikálni és ahogy észrevettem nagyon hálásak ezért. Azt látom, hogy hiába gyönyörűek némelyiküknél hiányzik a magabiztosság. És ezt gondolják, hogy ezt tudni szerénytelenség.

divat.NET: Talán sokkal többet foglalkoznak a külsejükkel, mint a belső értékekkel.

Sütő Enikő: Ha valaki annyira jó, hogy odavonzza a tekintetet, az fog győzni. És úgy érzem, hogy ezt most megértették. Ők is gondoltak erről valamit, de azt gondolták, hogy a kisugárzás az csak úgy jön. Szerintem tanulható, pontosabban rá lehet erősíteni vagy hangolható. Ezt próbáltam elérni itt most.

divat.NET: Mennyire formálja a mai divat azt, hogy ki lesz szépségkirálynő? Régebben a teltebb, nőiesebb formák hódítottak.

Sütő Enikő: Azt látom, hogy csontozatilag kitűnik a változás. Az új korosztály nem tudom, hogy honnan jött az univerzumból, mert olyan éteri, olyan vékony és olyan áttetsző lányok, magasabbak is, mint a 20 évvel ezelőtti szépségversenyek résztvevői. Mindenféleképpen ez a trend, tehát ilyenféleképpen közelítenek a modell elvárásokhoz. Ettől függetlenül úgy látom, hogy úgy vékonyak, hogy közben azért gömbölydedek is. Tehát nem laposak mindenhol, hanem a csípő tájékán gömbölyded, kiemelkedik a mell, a derék, a fenék. Speciel ebben a szépségversenyben kifejezetten tetszik, hogy nem nagyon látok műanyag szépségeket, nekem tetszik az is, hogy alapítanak arra díjat, hogy ki a legtermészetesebb lány. Szeretem viselkedésben is a természetességet, a manírmentességet. Anno sokkal művibbek voltak a szépségversenyek. Szerintem a férfiakat is a természetesség fogja meg. Tehát egy önsanyargató, vékony, adott esetben ettől szomorú nő lehangolja Őket. Lehet, hogy esztétikailag tetszik Nekik, de a nagy többség a gömbölydedebb formákat kedveli. A szépségkirálynő választás egyfajta művészeti kategória.

Fotó: TV2

Recommended