Divat.net

Élj stílusosan

Fashionista

Az év híre! Összeolvad a két luxusmárka!

Sosem gondoltuk volna, hogy erre sor kerülhet, kedden jelentették be, hogy a Világ két vezető luxusmárkája összeolvad, Michael Kors amerikai cég felvásárolja a top cipőmárkát, Jimmy Choot. A megállapodás 1,2 milliárd angol fontot említ, a részvénytulajdonosok pedig minden egyes papírjuk után 2,3 fontot kapnak.

Úgy tűnik, hogy a Coach indította el a vásárlási kedvet, amikor két hónappal ezelőtt felvásárolta a Kate Spade márkát 2,4 milliárd fontért. Mivel a két brand nagyon hasonló, ezért abszolút éreztünk logikát a döntésükben, azonban Michael Kors és Jimmy Choo márka stílusa igencsak eltér egymástól. Kors darabjai egyszerűbbek és letisztultabbak addig Jimmy Choo mindig is az extremitásáról volt híres.

A Jimmy Choo luxusmárka az 1990-es évek elején kezdett felemelkedni, amikor olyan ismert emberek kezdték hordani, mint Sarah Jessica Parker vagy Diana Hercegnő. Ki ne emlékezne azokra a Szex és New részekre, ahol szinte minden második mondatban elhangzott a márka neve és Carrie lélekszakadva rohangált egyik boltból a másikba hogy megtalálja a méretét vagy egy havi fizetését költötte el egy pár cipőre. Ne felejtsük el azt a pillanatot sem, amikor Mr Big az ikonikus második eljegyzéskor a gyűrű helyett egy cipőt húzott kedvese lábára, bár akkor legnagyobb csalódásunkra egy Manohlo Blahnikkal kérte meg a kezét.


Izgatottan várjuk, hogy mi jó sül ki a két mega brand összeolvadásából, reméljük hogy inspirálni fogják egymást, de azért megmaradnak a hagyományoknál, amiket eddig is annyira csodáltunk.

 

Recommended