Divat.net

Élj stílusosan

Backstage

Beindult a Gombold újra! nyerteseinek karrierje!

A Gombold újra! Közép-Európa győztes tervezőinek karrierje elindult: Csík Orsolya BEDCLOTHES 2014 elnevezésű kollekciója nagy sikerrel mutatkozott be a Prague Fashion Weekend-en, Kovács Ágnes legújabb kiegészítői, a TORII kollekció darabjai pedig a Design Hét Budapesten debütáltak.

A Design Terminál egyedülálló kezdeményezésének, az idén immár harmadik alkalommal meghirdetett Gombold újra! pályázatnak célja a fiatal magyar divattervezők támogatása. Ebben az évben a pályázat nyertesei számára a szervezők olyan szakmai díjcsomagot állítottak össze, mely hatékony segítséget nyújt önálló vállalkozásuk elindításához, valamint hazai és nemzetközi piacra lépésükhöz.

 Csík Orsolya, a Gombold újra! Közép-Európa Newcomer öltözék kategóriájának győztese, a wonderLAB új projektje, az INQ concept részére tervezte új kollekcióját, mely döntős pályázata, a BEDCLOTHES 2014 továbbgondolása. A minikollekció a népművészethez szorosan kapcsolódó tisztaszobák magasra vetett dunnás ágyaiból inspirálódott, amelyből most hétköznapi viseletre alkalmas új kollekció született. A darabokon a natúr fehér különböző árnyalatai és a sötétkék dominálnak, melyhez különleges fával és bőrrel kombinált kiegészítők párosulnak.

A Gombold újra! fődíjaként Viszlay Márk divatfotós – aki a legnevesebb hazai divatfotósok közé tartozik, számos magyar és nemzetközi szakmai díjjal, rangos publikációkkal büszkélkedhet – izgalmas kampányképeket készített a kollekcióhoz. Olo Křižová, a Prague Fashion Weekend művészeti igazgatójának meghívására, aki egyben a Gombold újra! Közép-Európa tervzsűritagja volt, a Prague Fashion Weekenden debütált nagy sikerrel a kollekció szeptember 19-én. Magyarországon pedig november 9-én a JOY Deluxe Fashion Daysen láthatja először a hazai közönség az őszi-téli darabokat.

„Az volt a legjobb az utóbbi időszakban, hogy végre igazi kollekciót tervezhettem, három éve vártam egy ilyen lehetőségre. Öltözékkollekciót készíteni nagyon költséges beruházás, én egyedül a mintadarabok elkészítésébe sem tudtam volna belefogni. Ha nagyon negédesen szeretnék fogalmazni, tulajdonképpen minden, amit eddig csináltam, azért volt, hogy egyszer egy ilyen kollekciót készíthessek. Mondanom sem kell, mennyire várom, hogy belefogjunk a tavaszi ruhák tervezésébe, ami a régió legjelentősebb szakvásárán, Brnóban fog debütálni februárban.” – mondta Csík Orsolya.

Recommended